Opina Jove

Les polítiques de joventut en els últims anys han perdut pes al mateix ritme que la població jove ha perdut significació demogràfica en el conjunt de la societat. Açò, unit als anys de crisi econòmica, on les administracions s’han vist amb menys recursos, ha fet que les polítiques de joventut i els projectes de polítiques integrals, com ara els plans de joventut, s’hagen quedat sense implementar. Aquest és el cas de la Comunitat Valenciana, on després d’anys de reivindicació històrica perquè es fera una planificació conjunta de la política de joventut, el “Pla Jove” aprovat en 2014 va ser una oportunitat perduda.

Però aquesta deixadesa política és deguda, en part, a la tramposa idea que planteja que, com som joves, tenim tot el temps del món per a desenvolupar-nos i que hi ha a coses més prioritàries a atendre. Sense entendre, que aquesta filosofia és tirar-nos pedres a la teulada i llastrar el nostre desenvolupament com a societat. Perquè cada jove que se’n va a l’estranger, cada jove que viu una vida precaritzada, és un pal més en la roda del nostre sistema de benestar social, com va demostrar l’informe «Juventud necesaria» del Consejo de la Juventud de España.

Infografía Joves En Perill

Ara, tornem a tindre l’oportunitat de participar activament amb l’elaboració del marc de les polítiques integrals de joventut, és a dir, de l’Estratègia Valenciana de Joventut (EVJ). Per a la qual cosa ens hem plantejant un projecte que permeta qüestionar-se quins temes cal tractar-hi, ja que aquesta EVJ marcarà les línies d’actuació de la Generalitat, les diputacions i els municipis en matèria de joventut, a través d’un document que reculla les mesures concretes a realitzar per tal de millorar la situació de les i dels joves valencians i de la nostra societat.

Hem volgut que s’escolte la veu de la gent jove valenciana, i no sols això, sinó tindre l’espai i l’oportunitat de realitzar les nostres pròpies propostes. Aquesta motivació és la que ha fet que el Consell de la Joventut de la Comunitat Valenciana (CJCV) haja encetat un procés participatiu obert al jovent valencià, per tal de conéixer de primera mà les necessitats i les demandes de qui estem sofrint la situació de precarietat i defensar-les davant de l’Administració.

Aquest és l’objectiu que té la campanya Opina Jove. Una iniciativa en línia i presencial que pretén arreplegar les demandes dels i les joves valencianes, i també comptar amb la implicació de les persones que treballen a l’àmbit de joventut. D’aquesta manera, hem organitzat activitats al carrer en 8 localitats, on les persones joves poden apropar-se per fer les seues propostes; 6 debats provincials i comarcals, on participaran totes les persones involucrades en les polítiques de joventut, i 3 seminaris temàtics amb els quals trobar les bones pràctiques d’altres territoris i comptar amb persones expertes en les diferents temàtiques. Segueix el nostre calendari d’activitats i participa-hi, perquè TENIM MOLT A DIR. www.opinajove.org

Raúl Almarcha Cañas. Tècnic del CJCV
@RaulAlmarcha
@elCJCV 

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s