Educar per a crear una ciutat accessible

Amb l’educació i la conscienciació podem millorar les actituts i fer els espais públics molt més amables, accessibles i segures.

Totes les accions i activitats ens ajuden a fer reflexionar sobre com podria ser la ciutat si modifiquem la manera en la qual ens desplacem, per a que tingam menys dependència del vehícle privat motoritzat i ho ferem en mitjans públic, en bicicleta i patinet, o caminant. Una opció que cada vegada és més habitual entre els i les joves que no tenen eixe ‘ànsia’ de comprar-se un cotxe que fan 18 anys.

Un eixemple molt interessant és una acció, que es fa des de un bon grapat d’anys en moltíssimes ciutat del mon, que xiquets i xiquetes han fet en els carrers de València, per diagnosticar els comportaments dels conductors a l’hora de aparcar o circular, per a poder usar el carrer en condició òptimes per totes. Una funció pedagògica per a xiquets i xiquetes, i també per les adultes que reben una mena de toc d’atenció. Una acció que és molt instructiva i té una gran utilitat també per als gestors públics que impulsen mesures per al canvi d’habitats i la mobilitat més sostenible.

L’esperit de l’acció -que vam poder redescobrir en este article de El PAIS fa uns dies- és posar una mirada sobre la ciutat des de la perspectiva de xiquets i xiquets, que imaginen el futur de com podria arribar a ser i que moltes vegades no ho és.

Eixe és el maravellós ensenyament de la tasca encomiable del pedagog Francesco Tonucci, promotor d’aquesta i altres iniciatives des de el moviment “La cittá dei bambini”.

Giuseppe Grezzi
Regidor de mobilitat de l’Ajuntament de València

WhatsApp Image 2018-09-21 at 13.40.05 (1)

 

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s