Joventut i LGTBi+

El cap de setmana del 20 al 22 de setembre se celebra en l’alberg de La Florida, Alacant, un seminari sobre joventut i LGTBi. Este és el tercer d’una sèrie de seminaris per tot l’estat, que faciliten l’accés a la formació dels joves.

Este seminari, convocat per l’Agència Nacional Espanyola del programa Erasmus+: Joventut en Acció, està dirigit als agents de l’Oci Educatiu; a educadors/es i equips directius, monitors/es de temps lliure, formadors/es i un altre personal professional dels àmbits de l’educació no formal en l’àmbit de la joventut.

Educar en el respecte a la diversitat sexual, familiar i d’identitat de gènere és una tasca de tota la societat ja que la fustigació o discriminació per part de persones que no accepten esta diversitat es dona en tots els moments i espais de socialització de la vida quotidiana. D’altra banda, el dret al lliure desenvolupament de la personalitat, així com a una vida digna i lliure de violència, és un dels principals drets humans reconeguts internacionalment.

Arran de les diverses edicions de l’activitat “Abraçar la diversitat: una responsabilitat educativa”, organitzades per l’Institut de la Dona i, posteriorment, per la Direcció General per a la Igualtat de Tracte i Diversitat, es va fer evident la necessitat d’ampliar estes seminaris a l’àmbit de l’educació no formal. Per això, l’Agència Nacional Espanyola del programa Erasmus+: Joventut en Acció i la Universitat Complutense de Madrid van convocar el seminari “ Joventut i LGTBI+, abraçar la diversitat en l’educació no formal i formal”. Es tracta d’una formació finançada pel programa Erasmus+ i basada en la guia “ Abraça la diversitat: una responsabilitat educativa” editada, en 2015, per l’Institut de la Dona.

El seminari té una duració de 16 hores amb els objectius següents:

  • Promoure la capacitació dels qui treballen amb joves en la lluita contra la discriminació per homofòbia i transfòbia.
  • Capacitar a estos professionals del treball en l’àmbit de la joventut en l’ús d’eines pedagògiques per a la lluita contra les discriminacions per homofòbia i transfòbia.
  • Oferir un espai de trobada i intercanvi per a professionals de l’educació (formal i no formal) i de la intervenció amb joves.
  • Intercanviar enfocaments, estratègies i recursos, i donar a conéixer bones pràctiques per a l’educació en matèria de diversitat sexogenérica.
  • Crear un espai de trobada interdisciplinària que facilite la interacció i l’intercanvi regular d’informació entre els professionals participants.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s