A weekend of non-stop speaking in English! Why not?

Estada lingüística a l’Alberg Juvenil Torre d’Alborache de l’IVAJ

Com la majoria de joves, porte mitja vida estudiant anglés. Fins i tot he pogut fer un curs intensiu d’anglés a Anglaterra, però no hi ha manera que m’entre. Ara fa tres anys vaig reprendre l’estudi de l’anglés, i compagine les classes a l’Escola Oficial d’Idiomes, amb algun grup de conversa, alguna xarradeta amb els voluntaris europeus i escoltant Vaughan Ràdio sempre que puc. La ràdio em fa denteres quan escolte els programes d’immersió que ofereixen a preus per a mi impossibles. I de sobte, apareix l’IVAJ oferint un cap de setmana d’immersió lingüística al costat de casa i per 55 €, prenc nota el dia d’inici de les inscripcions i bingo! Em donen plaça.

Llavors, el primer cap de setmana de novembre, prepare la maleta i me’n vaig a veure que passa. Entrant a la llarga pinada de l’alberg em saluda un xicot en pla col·lega, i comença a dirigir-se a mi en anglés, em costa seguir-lo pel seu fort accent (americà) i pel meu pobre nivell, i ve a dir-me que venim a aprendre anglés, que ell no parla altra cosa, i que espera que jo faça el mateix, és un dels mestres! La meua determinació és xarrar sols en anglés, i així li ho faig saber. I només arribe a l’edifici, em trobe a una bona amiga que ens coneguem des de l’institut… (podré deixar de parlar-li en valencià?)

Ja ha arribat tothom, Dave i Anthoni, dos americans que viuen ací uns quants anys, fan les tasques de presentació, una mica de dinàmica i ja hem oblidat els 30 noms dels companys i companyes d’estada lingüística. Pinta bé, molt bé! Però la majoria són docents de primària i secundària, i molts són especialistes d’anglés! OMG, que faig jo ací, em pregunte. Ara ja està, hauré de parar bé l’orella i fer cara de que ho entenc tot… I comença la primera activitat: anar al poble a fer-se unes cerveses desinhibidores, i va funcionar de meravella. Des d’aquell moment, durant els encontres als passadissos, els àpats al menjador, les excursions a peu fins a la Cueva del Turche i la Cueva de las Palomas, els jocs de taula per la nit, la visita a Buñol i fins i tot les classes de ioga improvisada per una companya de curs, tot va ser en anglés.

Anàvem canviat d’interlocutors, uns tenien un accent més entenedor, altres costava més seguir-los, però el bon ambient creat i la companyonia que va regnar els tres dies d’IdiomesPlus van ajudar a que gaudira molt de l’anglés, que afinara la meua oïda i m’ho passara molt bé. Com a efecte col·lateral tenim un grup de Whatsapp amb un gran nivell d’anglés que m’ajuda seguir aprenent i a rebre memes també en anglés.

Ganes tinc ja de que isca la propera convocatòria i tindre sort i que m’agafen de nou.
Ja sabeu, no us apunteu que hi han places limitades i no tots hi cabem 😉

Francesc Guillem,  Tècnic de Joventut d’Alaquàs

@pacoguillem

Deja un comentario