I tu, què esperes? No ho penses i viu-ho

Amb una explosió i barreja de sentiments acaben cada any els Camps de voluntariat “Diverteix-te”. Sentiments a flor de pell que inicien de nou un altre projecte d’il·lusió, un altre camí que està a punt de començar amb nous voluntaris/es i nous menors. Des del segon zero de preparació ja somies amb posar cara a cadascun dels noms que apareixen en una llista, de poder conéixer i compartir les seues inquietuds i il·lusions.

Amb l’arribada dels voluntaris/es i al costat de la màgia de la trobada i les ganes de compartir inicia una nova aventura, són dies de nervis i de convivència, on el principal és conéixer-nos, compartir les nostres inquietuds i potenciar aquells aspectes que brillen en cadascun de nosaltres. La importància de ser conscients que cadascun/a és especial i que té molts aspectes pels quals ha de sentir-se orgullós/a de qui és. Es tracta de viure una experiència al marge de la vida diària, sense prejudicis, sense preocupacions, etc. On tot comença de zero, nous companys/es que al final es convertiran en nous amics i amigues difícils d’oblidar.

Després d’uns dies d’unió, formació i creixement com a persones i com a equip, arriben els menors, arriben 25 «caretes» de felicitat amb ganes de viure una gran experiència al costat de l’equip i viceversa. Són dies intensos, de sentiments extrems, dies de conéixer i obrir cors, de compartir experiències, de jugar i de riure com a xiquets, d’il·lusionar-se amb poc, de viure el present, dies de somiar amb coses xicotetes, dies de crear de zero, en resum, són dies màgics, molt màgics, dies que per a entendre’ls és necessari viure l’experiència.

FOTO2 Cada camp una experiència única i diferent, difícil de comparar, una experiència que gaudeixes al màxim i que tems l’arribada del dia del comiat, el moment en el qual fan la maleta i pugen de nou al cotxe que els recondueix a la seua vida diària. En aqueix moment recordes tots els moments viscuts amb ells i elles i amb les llàgrimes en la cara ja somies amb tornar a veure’ls de nou.

L’equip defineix el Camp de voluntariat “Diverteix-te” com un canvi personal a positiu en la seua vides, una experiència interessant i constant, una experiència de creixement i d’adquisició i mostra de valors. Uns dies de reflexió personal i d’aprenentatge, de mostres d’afecte i implicació personal. Una experiència considerada com a necessària per als joves.

I així és, considere que és necessari despertar consciència social, potenciar i oferir voluntariats com aquest per als joves. Molts pensem que és molt difícil canviar el món, ens sentim xicotets i sense forces en una societat tan plural, però per a canviar les desigualtats i injustícies del món es comença treballant amb la persona que tenim al costat; sembrant il·lusió i recol·lectant fruits felicitat compartida.

Sergio Waliño
Coordinador del Camp de voluntariat de primavera 2018 Diverteix-te La Marina

2 Comments

Deja un comentario