Diverteix-te: La teua millor forma de començar un nou any

No fa ni una setmana que acabe l’últim camp de voluntariat i escric això escoltant la música que tant ens va marcar estos 10 dies; estos que van passar com si hagueren sigut 3, i recordant a les 48 persones que van compartir l’experiència amb mi, xiquetes i xiquets, voluntàries i voluntaris, monitores i monitors. Per a vosaltres, només una paraula: GRÀCIES. Gràcies per la paciència, per les abraçades, pels somriures, per les paraules d’ànim, pels pistons, pels “oli d’iguana”, per preparar-me la safata i fins i tot… per posar la meua maleta en les altures.

Potser per a la persona que puga estar llegint este post, res d’això tinga sentit, i per això, et diré que ja estàs tardant a descobrir-ho. Estàs tardant a descobrir com és possible agrair fins a les mirades còmplices a les 8 del matí quan no has dormit més de cinc hores.

Este camp de voluntariat és molt més que la pròpia definició de les paraules. Diverteix-te és casa, és il·lusió, és família, és justícia, és un repte, és felicitat, és una fantasia. És donar visibilitat a una causa social que a penes la té, és deixar-te la pell, la veu, tot! Per els xiquets i per les xiquetes que arriben carregats d’il·lusió, però també de pedres en les seues motxilles. I és acabar i voler tornar a començar abans que s’hagen anat. És no trobar paraules suficients d’agraïment per a estos 25 terratrèmols que van aparèixer per l’alberg un 28 de desembre, i tampoc per a estes persones voluntàries i equip de monitors que no creies que podries arribar a tirar tant de menys.

diverteix01

En Diverteix-te es crea una bambolla durant 10 dies, vivim aliens al món que ens envolta. Es crea la il·lusió d’estar canviant el món (encara que, cada vegada que el pense, em convenç més que l’estem canviant de debò), i s’aprenen a valorar més els xicotets detalls que tenim en la vida i dels quals generalment no som conscients.

Per a acabar, repetir les paraules que ja vaig dir per a acomiadar-me de totes les persones que van omplir el meu Nadal:

“A totes les xiquetes i xiquets GRÀCIES!

Per deixar-nos gaudir amb vosaltres i vosaltres,

i per contagiar-nos amb la vostra energia.

I, a totes les monitores i els monitors, GRÀCIES!

Per fer-me continuar creient que es pot canviar el món

i que continuarem lluitant per un món millor”

I sé que ho farem, sé que amb Diverteix-te, o amb qualsevol camp de voluntariat, estem canviant un poc la societat que ens envolta.

Nagore Torres Andrés
@nnnnnnnagore

1 Comments

Deja un comentario