A la recerca dels meus somnis o SVE

El voluntariat europeu és una oportunitat perquè els jóvens viatgen a un país europeu. Voluntariat significa treball sense afany de lucre, on les despeses de viatge i de la vida diària es paguen al 100 %. És una gran oportunitat per a entendre el que és important en la teua vida, desafiar-te a tu mateix per a provar el que sempre has volgut, aprendre un nou idioma i fer amics de tot Europa.

Vinc d’un xicotet país anomenat Letònia, que és molt diferent a Espanya; però vaig triar vindre al Puig, que està prop de la ciutat de València, perquè volia experimentar viure en un país que diferix tant en el clima, la cultura i el menjar del meu país original. I també perquè l’idioma espanyol és el segon idioma més parlat en el món.

Com vaig decidir deixar tot arrere? En primer lloc, vaig començar a assistir a classes d’espanyol en la capital, Riga, dos vegades per setmana, perquè estava decidida a aprendre un nou idioma. Al novembre vaig estar malalta durant un mes i volia deixar el meu treball. En eixe moment tenia 29 anys i vaig pensar que era el moment de sol·licitar perquè després seria massa tard per a mi i mai aprofitaria esta oportunitat. Així que vaig anar a la pàgina web d’European Solidarity Corp i vaig començar a buscar organitzacions acreditades a Espanya amb el tema d’organització relacionat amb la joventut. Estava molt feliç perquè prompte vaig rebre una resposta de l’Ajuntament del Puig; els agradava el meu perfil (el meu CV i ​​la meua carta de presentació). Em vaig sentir molt aclaparada pels pròxims canvis. Després de parlar, diverses vegades, amb la meua organització receptora a través de Skype, em van dir que l’Agència Nacional Espanyola havia aprovat el canvi de país del projecte; aleshores vaig escriure una renúncia al meu lloc de treball. Tots pareixien contents d’escoltar la meua decisió, fins i tot si estava preocupada per viure durant 12 mesos lluny de la meua família i amics. Quan vaig vindre a Espanya, diria que vaig complir el meu somni.

Vaig triar treballar amb jóvens, amb qui sempre em resulta un desafiament treballar, en un centre per a jóvens, perquè ja tinc experiència en el camp social des que em vaig graduar en la universitat.

En el meu treball diari passe temps amb la meua tutora, que em dóna consells per a exercir de monitora al centre. Les meues tasques són ajudar i informar les persones que vénen al centre juvenil, organitzar i ajudar amb tallers i esdeveniments culturals per a xiquets i jóvens, dur a terme un taller de conversació en anglés per a parlants natius d’espanyol i promoure les activitats del centre juvenil i Erasmus+ accions. He aprés noves competències en el meu camp professional, la qual cosa serà important per a la meua experiència laboral quan torne al meu país, he millorat molt i estic aprenent a pensar amb una ment oberta.

Crec que vaig triar ser voluntària en el moment perfecte, encara que vaig estar pensant a donar este pas durant alguns anys. Així que si tens esta idea… posa’t en marxa!

Parla amb algú que s’haja oferit com a voluntari anteriorment, busca l’organització d’enviament en el teu país, crea un CV i ​​una carta de presentació i busca l’organització de què t’agradaria formar part.

Reiniciar, Reajustar, Reiniciar, Reenfocar.

Evita Vanaģele

1 Comments

Deja un comentario